misdaad

Video's

Fringes
21:26

De eerste voetbalhooligan van Amerika

Derek ‘Diablo’ Alvarez wil de Britse hooligancultuur naar de VS brengen. Zijn zelf opgerichte "Miami Casuals" steunen Inter Miami CF, een club die nog niet bestaat.
The Believers
6:10

Een ex-sektelid vertelt hoe hij ontsnapte uit de Moon-sekte

Steven Hassan is een voormalig sektelid en ondertussen een expert op het gebied van sektes. Hij vertelt ons hoe hij de Moon-sekte wist te verlaten in de jaren 70.
VICE Specials
9:23

De illegale drugskraakpanden van Barcelona

Sinds 2016 zijn meer dan honderd appartementen in het centrum van Barcelona gekraakt door criminelen, om er drugs te verkopen en gebruiken.
High Society
9:03

Een chemieleraar laat zien hoe hij illegaal DMT maakt

We bezochten een thuislab om te zien hoe de potente drug DMT gemaakt wordt. Chemieleraar Bob toont ons alle stappen van het proces.
On a Knife Edge / web
57:17

ON A KNIFE EDGE: De epidemie van messengeweld in Londen

Ex-bendelid Josh Osborne onderzoekt de huidige noodsituatie en spreekt bendeleden, slachtoffers en familieleden van doodgestoken tieners.
Broadly Shorts / web
5:48

Unfollow Me: Hoe Alice Ruggles werd vermoord door haar stalkende ex

Toen Alice Ruggles het uitmaakte met haar ex begon hij haar onverbiddelijk te stalken, tot hij haar in 2016 vermoordde. De familie van Alice vertelt nu haar verhaal.
VICE Specials
21:41

De slavernijdetective uit het Zuiden van Amerika die laat zien hoe slavernij nog lang voortduurde

We reisden naar Louisiana om Antoinette Harrell te ontmoeten, een genealoog die vastlegt hoe de slavernij op sommige plekken een eeuw na de Burgeroorlog nog voortduurde.
Red Right Hand
32:13

Hoe vier onschuldige tieners 18 jaar lang in de gevangenis zaten: The Fairbanks Four

De 'Fairbanks Four' werden veroordeeld voor het doodslaan van een tiener, wat leidde tot een achttien jaar lange strijd voor gerechtigheid.
VICE Specials
35:37

Zondagskinderen: De opkomst van de controversiële Pinksterkerk in Nederland

VICE duikt in de wereld van de Pinksterkerk, die niet alleen enorm populair is, maar ook in verband wordt gebracht met onder meer misbruik en sektarisme.
Red Right Hand
41:33

Moord aan de Amerikaanse grens: De burgerpatrouille die jaagt op immigranten

VICE onderzoekt de krankzinnige opkomst en ondergang van Shawna Forde in een verhaal over de wrede verstoring van de Amerikaanse Droom en de onbedoelde consequenties van valse verhalen.
VICE Specials
9:31

Saltwater Cowboy: wietsmokkel in de Everglades

In de jaren 80 werden de Everglades opgeschud door een geavanceerd smokkelnetwerk. We ontmoeten ex-wietsmokkelaar Tim McBride om erachter te komen hoe dat er aantoe ging.
VICE Reports
20:41

De volwassen mannen die in het weekend Derde Rijkje spelen

Dewe hobbyisten spreken samen af om te doen alsof ze soldaten zijn van Hitlers Derde Rijk. Is dit een donker tijdverdrijf of gewoon cosplay met wat meer hakenkruisen?
0103